Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 58 ιστιοπλοϊκών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, ολοκληρώθηκε το 9ο Posidonia Cup που διεξήχθη την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ναυτιλιακής Έκθεσης, Posidonia. 
Υποστηριχτής  τεχνολογίας ήταν η G4S TELEMATIX, η οποία προσέφερε την διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα  «σε ζωντανό χρόνο» μέσω προηγμένων δορυφορικών συστημάτων, τα οποία μετέδιδαν το στίγμα των σκαφών σε μία   ειδική εφαρμογή που αποτύπωνε την πορεία και διαδρομή τους  σε χάρτη .

Πάνω από 500  άτομα συνέθεσαν τα πληρώματα των 58 σκαφών, που αποτελούνταν τόσο από έμπειρους ιστιοπλόους όσο και από καλεσμένους των ναυτιλιακών εταιρειών, και απόλαυσαν κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες μοναδικές στιγμές ιστιοπλοϊκής δράσης.

Όλοι οι φίλοι της ιστιοπλοΐας παρακολούθησαν τον αγώνα  μέσω των ιστοσελίδων της G4S TELEMATIX www.telematix.gr και του www.posidoniacup.gr.

Εναλλακτικά οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet, την αναμέτρηση των σκαφών.

Η απονομή του Posidonia Cup 2018 έγινε το ίδιο βράδυ, στο Island , όπου οι διοργανωτές ΠΟΙΑΘ και Ποσειδώνια σε μία άριστα οργανωμένη βραδιά,  βράβευσαν, μεταξύ άλλων χορηγών, την G4S TELEMATIX για τη συνδρομή της στον αγώνα. Το βραβείο παρέλαβε η κα Εύη Σχίμφλε, Controller & Quality Assurance Manager της G4S TELEMATIX.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία PERFORMANCE  κέρδισε το σκάφος  “Aristofani”   της εταιρίας Thomas Miller, με 2η θέση το σκάφος “Bullet” της Maran Tankers Management Inc & Anangel Maritime Services Inc ενώ στην  3η  θέση προήχθη το σκάφος Code Zero της Tsakos  Group of Companies

Στην κατηγορία SΤANDARD, νικητής ήταν το “Giorgio” της εταιρείας Furuno Ondeck. Ακολούθησαν το σκάφος “Anax” της Lotus Shipping και το “Lena” της εταιρείας Margertis Maritime Consulting

Από τους νικητές δεν έλειπε και η κατηγορία CLASSIC των παραδοσιακών ιστιοφόρων  που έλαβαν μέρος στον ιστιοπλοϊκό αγώνα. Νικητής  το υπέροχο σκάφος “Flamingo” (Αντώνης Νικολάρας) με 2o  στην ίδια   κατηγορία  το σκάφος “Larne”  της εταιρείας Baltic Exchange ενώ  την 3η θέση κατέλαβε το σκάφος “Sea Joy”  της Dynagas LTD.