Η δράση της G4S αποδεικνύει ότι πέρα από την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας διαθέτει και κοινωνική ευαισθησία

Η G4S θεωρεί υποχρέωσή της τη βελτίωση των συνθηκών ζωής συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καθώς και την ενίσχυση περιβαλλοντικών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Για το λόγο αυτό, υλοποιεί προγράμματα και προσφέρει κοινωνικό έργο, είτε ανεξάρτητα είτε σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, αλλά και την ουσιαστική παρέμβαση στην καθημερινότητα αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.

Η δράση της G4S αποδεικνύει ότι πέρα από την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας διαθέτει και κοινωνική ευαισθησία:

G4S και «Μαζί για το παιδί»
H G4S επιθυμώντας να συνδράμει στο κοινωνικό έργο της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», παρέχει δωρεάν υπηρεσίες 24ωρης φύλαξης (ένας φύλακα ανά οκτάωρο) στην 3η Δημοπρασία υπέρ των σκοπών της Ένωσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 05 Φεβρουαρίου με 11 Φεβρουαρίου 2010 στο αίθριο του Μεγάρου Μελά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό τα έσοδα της δημοπρασίας να διατεθούν αποκλειστικά στα 10 φιλανθρωπικά μη κερδοσκοπικά Σωματεία/Ιδρύματα του «Μαζί για το Παιδί» που αγκαλιάζει και υποστηρίζει ετησίως 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες προσφέροντας ένα καλύτερο μέλλον .

Η G4S και Το Χαμόγελο του Παιδιού!
Η G4S υποστηρίζει ενεργά το Χαμόγελο του Παιδιού από το 2002. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάθε χρόνο παραδίδονται στα Γραφεία του συλλόγου στην Αθήνα, μεγάλος όγκος γραφικής-σχολικής ύλης που μοιράζεται στα παιδάκια που φιλοξενούνται στα σπίτια του Χαμόγελου.

Επίσης η G4S παρέχει σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και διαχείρισης στα οχήματα της οργάνωσης τα οποία ενεργούν για την μεταφορά των παιδιών στα σπίτια του Χαμόγελου.

Δωρεά της G4S στην κοινότητα Χειμαδιό Πύργου- 16 Οκτωβρίου 2007
Η G4S και οι εργαζόμενοι της βρέθηκαν στο πλευρό των πυρόπληκτων του Νομού Ηλείας. Επιτροπή στελεχών της G4S επισκέφτηκε την κοινότητα Χειμαδιό του Δήμου Ωλένης και παρέδωσε μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα υλική βοήθεια (είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά είδη, παιχνίδια, ρουχισμό και σημαντική ποσότητα ζωοτροφών-32,400 κιλά-), που συγκεντρώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της εταιρείας μας καθώς βεβαίως και των εργαζομένων της, των οποίων η έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους τους υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Η G4S υποστηρίζει τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές- 5 Οκτωβρίου 2007
Η G4S απο την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των πληγεισών περιοχών της χώρας, κυρίως δε των περιοχών της Αττικής όπου η εταιρεία εκφράζοντας την άμεση συμπαράστασή της παρείχε ειδικά οχήματα patrol καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό για την επιτήρηση συγκεκριμένων περιοχών. Ο Δήμος Αγίου Στεφάνου, μέσω ευχαριστήριας επιστολής του αντιδημάρχου κ. Ίσσαρη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του δήμου προς την G4S.

H G4S εφαρμόζει 3-ετές πρόγραμμα μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα και των αποβλήτων καθώς και μέτρηση της κατανάλωσης νερού. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της G4S παγκοσμίως, εφαρμόζεται από το 2009 πρόγραμμα μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Οι εταιρείες του Ομίλου G4S στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της G4S Telematix S.A., εφάρμοσαν μέτρα μείωσης των εκπομπών καυσαερίων και του αποτυπώματος άνθρακα με τα αποτέλεσμα την μείωση κατά 13.70% του Carbon Intensity από το 2009 στο 2010.

Για 10 συνεχόμενα η G4S TELEMATIX SA δηλώνει την παρουσία της και στον χώρο του αθλητισμού, έχοντας την τιμή να είναι κάθε χρόνο από το 2004 ανάμεσα στους βασικούς χορηγούς στο Ραλλυ Αιγίου .