Συνεχίζοντας μία παράδοση πολλών ετών, η G4S Telematix έδωσε και φέτος το παρόν στο 53ο Ράλλυ Αιγαίου, εφοδιάζοντας τα σκάφη με δορυφορικό  εξοπλισμό για τη ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του αγώνα.

Το Ράλλυ ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιουλίου από το Ν. Φάληρο και ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 24 Ιουλίου με το τερματισμό των σκαφών στο Σούνιο. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 17 σκάφη (7 τύπου ORCi και δέκα τύπου ORC Club) Ελλήνων ιστιοπλόων.

Οι αθλητές πραγματοποίησαν μία δύσκολη πορεία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Με κεντρικούς σταθμούς την Πάτμο και τη Μήλο, τα σκάφη συμμετείχαν σε συνολικά 6 offshore και coastal ιστιοδρομίες περνώντας από τη Σύρο και τα Κουφονήσια.

Μεταδίδοντας την πορεία των σκαφών σε ζωντανό χρόνο μέσω προηγμένης διαδικτυακής  εφαρμογής, η G4S Telematix έδωσε  στους λάτρεις της ιστιοπλοΐας τη δυνατότητα να μη «χάσουν» λεπτό από το αγαπημένο τους άθλημα.  Παράλληλα, το ίδιο σύστημα αξιοποιήθηκε και ως δικλείδα ασφαλείας, αφού σε περίπτωση που οποιοδήποτε πλήρωμα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ή κίνδυνο, είχε στη διάθεσή του κουμπί πανικού, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές.

Η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα παρείχε πληροφορίες του σκάφους, του πληρώματος, την θέση του στον χάρτη και την κατάταξή του κατά την διάρκεια του αγώνα.

Νικητές του αγώνα στέφθηκαν οι εξής:

  • Στην κατηγορία ORCi, το σκάφος OPTIMUM3 – THENAMARIS – OPTIMISE SA, με skippers τους Λίβα Περικλή και Λάζο Νικόλαο.
  • Στην κατηγορία ORC Club, το σκάφος SOROCCOS, με skippers τους Πελεκανάκη Λεωνίδα και Σουβαλτζή Δημήτρη.

Η G4S Telematix εύχεται σε όλους τους διαγωνιζομένους συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους και να έχουν πάντα ασφαλή ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες!

#53AegeanRally #AegeanRally2016 #G4STelematix